Sójová omáčka Tamari je vyrobena tradičním způsobem - fermentací. Vzniká jako vedlejší produkt při výrobě miso pasty. Oproti shoyu je tmavší, koncentrovanější a chuťově výraznější. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Je přirozeně bezlepková, při procesu fermentace nepřijde do kontaktu s pšenicí.
Použití
Tamari se skvěle hodí do marinád na maso, ryby nebo tofu. Používá se také jako součást omáček pro pokrmy jako je například teriyaki.
Pokud připravujete japonskou miso polévku nebo jiný druh vývaru, můžete do něj přidat tamari. Získáte tím bohatší chuť.
Vylepšete chuť pokrmů z rýže a nudlí. Použití tamari na rýži nebo nudlích dodá jídlu výraznější chuť.
Tamari je vynikající pro dochucení vegetariánských nebo veganských pokrmů díky své silné, umami chuti, která může nahradit chuť masových vývarů. Připravte si naše lahodné rýžové závitky s tofu.
Může být součástí domácího dresingu pro saláty. Můžete ho smíchat s olivovým olejem, jablečným octem, sezamovým olejem a trochou medu nebo zázvoru pro zajímavou a chuťově vyváženou omáčku. Vyzkoušejte miso dip se sójovou omáčkou.
sójové boby, voda, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója
Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření. Baleno do skla. Sklo udrží dlouhou dobu vysokou kvalitu produktu a zároveň je ekologické.