Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.
Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.
Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.
sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)
Alergeny: sója, lepek (obsah lepku<10ppm)
Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření.
Japonsko
267 kJ/63 kcal
0,7 g
0,3 g
2,6 g
2,3 g
10,4 g
7,9 g
Naše produkty
jsou z přírodních surovin | |
neobsahují GMO | |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
|
z velké části v BIO kvalitě |
|
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů | |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha | |
zasíláme i na Slovensko |
Vstupujete na stránku s prodejem alkoholu.
Pokračováním na tento web potvrzuji, že jsem starší 18 let.