Agar - agar přírodní, volně g

Akce
Agar - agar přírodní, volně g
Skladem
1
67
MITOKU Co.
100 g
původně 0,00 Kč
1,61 Kč bez DPH
1,80 Kč
vč. DPH

uvedená cena je za 1 g

g
Popis Popis
Související produkty Související produkty

Popis

Želatina agar je rostlinnou verzí známější želatiny živočišné. Vyniká skvělou želírovací schopností. Připravíte jej snadno povařením ve vodě, šťávě, vývaru nebo mléku. V asijských zemích je agar dokonce nejpoužívanější formou želatiny. Samotný agar nemá žádnou chuť ani vůni, využijete ho tedy stejně dobře ve sladké i slané kuchyni. Tradiční metoda zpracování je sice zdlouhavější, ale o to více je agar kvalitní. Proces výroby se opakuje i několik týdnů, až jsou tyčinky agaru úplně vyschlé a křehké. Tyto tyčinky se pak rovnou balí, nebo se strouhají na jemné vločky. Moderní metoda používá kyselinu sírovou a anorganická bělící rozpouštědela, aby došlo k neutralizaci chuti a barvy. Tento práškový agar-agar je sice levný, ale už samo zpracování vypovídá o nižší kvalitě. Máme v nabídce také balení agar 28 g.

Použití 

  • Agar vám poslouží do krémů, na zdobení dortů, k přípravě pudinků, marmelád, aspiků, k zahuštění polévek a omáček. Inspirujte se třeba naším receptem na sladkou dýni.
  • Pro nejlepší želírující výsledek je vhodné, aby tekutina s agarem prošla varem. Tím se liší od přípravy živočišné želatiny, kterou příliš vysoká teplota naopak znehodnotí.
  • Agar tuhne už při teplotě kolem 35-40°C, takže perfektní želé zvládnete i bez ledničky.
  • Je ideální do vegetariánských a veganských jídel.

Recepty s agarem

‌Marmeláda s agarem

‌Na 500 g ovoce si připravte 2 g agarových vloček, 120 g cukru nebo jiného sladidla, 0,5 lžičky kyseliny citrónové, špetku soli a trochu vody. Nakrájené ovoce zahřejte v hrnci, rozmačkejte a se špetkou soli ještě chvíli vařte. Průběžně sbírejte pěnu. Přidejte cukr a vařte dalších cca 10 minut. Pak přilijte agar rozmíchaný v trošce vody a už jen krátce provařte. Naplňte směsí sklenice, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Želé na zákusky

Sladkou verzi agar želatiny na dezerty připravíte z 1 litru ovocné šťávy a 6 lžiček řasy. Stačí 5 minut povařit. Ještě teplou hmotu můžete nalít na dort, do misky nebo do tvořítek. Výsledkem je velmi pevná želé hmota.

Složení

Agar (přírodní mořská řasa)

Země původu

Zemědělská produkce mimo EU

Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku

708 kJ/177 kcal

0,1 g

0 g

0,1 g

0,2 g

1,4 g

0,1 g

Související produkty

Agar - agar přírodní 28 g

akční cena pouze do vyprodání zásob

60,00 Kč

Skladem

Akce
Javorový sirup Amber BIO 250 ml

Vánoční pečení

150,95 Kč

Skladem

Rýžový sirup 62 BIO 410 g

Vánoční pečení

89,04 Kč

Skladem

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz