Želatina Agar je přírodní želatina získávaná z mořských řas. Díky 100% rostlinnému původu je vhodná pro vegeteriány a vegany. Přestože se nevyrábí z kostí a šlach zvířat, i tato rostlinná verze želatiny podporuje tvorbu kloubního maziva. A příprava je velice snadná - stačí povařit v tekutině dle vašeho výběru. Můžete si u nás vybrat také agar balený po 28 g.
Agar želatinu na dezerty získáte z 1 litru ovocné šťávy se 6 lžičkami řasy. 5 minut povaříte a teplou hmotu můžete ihned lít na moučníky, do pohárů nebo si vytvořte želé plochu pro vykrajovátka. Po ztuhnutí je agar velmi pevný. Hodí se tedy i pro vyšší vrstvení.
Na 1 kg ovoce potřebujete cca 4 g agaru, 240 g cukru nebo sladidla, 1 lžičku kyseliny citrónové, trochu soli a malé množství vody na rozmíchání agarových vloček. Omyté a pokrájené ovoce prohřejte v hrnci nebo na pánvi, pak jej rozmačkejte. Posypte špetkou soli. Vařte pár minut, vznikající pěnu obírejte. Přidejte cukr a vařte dalších cca 10 minut. Pak rozmíchejte agar v trošce vody a přidejte ho do hrnce. Už stačí lehce provařit a můžete plnit sklenice. Zavřené sklenice otočte víčky dolů a nechce vychladnout.
Agar (přírodní mořská řasa)
Zemědělská produkce mimo EU
708 kJ/177 kcal
0,1 g
0 g
0,1 g
0,2 g
1,4 g
0,1 g
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |