SOSA shoyu BIO, volně l

SOSA shoyu BIO, volně l
Skladem
1
26
MITOKU Co.
1,5 l
původně 0,00 Kč
218,26 Kč bez DPH
244,45 Kč
vč. DPH

uvedená cena je za 1 l

l
Popis Popis

Popis

Omáčka sosa shoyu BIO je vyrobena tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby v BIO kvalitě, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.

Postup výroby

Směs BIO sójových bobů, BIO pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.

Použití

  • Sójová omáčka je skvělá pro marinování masa (kuřecí, vepřové, hovězí), ryb nebo tofu. Dodává pokrmům slanou a umami chuť. Výborná je v kombinaci s česnekem, zázvorem, medem, sezamovým olejem nebo rýžovým octem.
  • Je základem mnoha asijských omáček, jako je omáčka k sushi nebo omáčka na smažené nudle. Můžete ji smíchat s jinými ingrediencemi (například s cukrem, medem, některým z obilných sladů a sirupů, česnekem, zázvorem...), aby vznikla chutná omáčka na dochucení pokrmů.
  • Ideální pro dochucení různých jídel, jako jsou polévky (například miso polévka), smažená rýže nebo nudle. Stačí ji přidat podle potřeby během vaření nebo po uvaření, aby se zvýraznila chuť.
  • Tradičně se podává k sushi (vyzkoušejte náš recept na jeho přípravu) a sashimi, kde slouží k namáčení jednotlivých kousků pro intenzivní umami chuť.
  • Při smažení (například při přípravě wok pokrmů nebo stir-fry) se přidává do pánve k ochucení ingrediencí během vaření.
  • Může být součástí zálivky nebo dresinků na saláty, zejména ty, které obsahují čerstvou zeleninu, tofu nebo mořské plody. Často se kombinuje s rýžovým octem, sezamovým olejem, zázvorem a česnekem. Vyzkoušejte miso dip se sójovou omáčkou.
  • Výborně ochutí různé masové a zeleninové směsi (například omáčka na pho). Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou.

Složení

sójové boby BIO, voda, pšenice BIO, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)

Alergeny: sója, lepek (obsah lepku<10ppm)

Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření.

Země původu

Japonsko

Minimální odběr 1,5 l

Důležité informace pro nákup volných sojových omáček

Při nákupu sojových omáček prosím do poznámky objednávky uveďte typ nádoby, který preferujete.
Např: při množství 5 litrů omáčky můžete zvolit jeden 5 l kanystr, nebo více PET láhví

Cenu nádoby připočteme k objednávce až po jejím přijetí do systému!

Ceny nádob

Kanystry (cena za nádobu)
kanystr 10 l 65,18 Kč bez DPH  
kanystr 5 l 30,63 Kč bez DPH  
kanystr 3 l 23,15 Kč bez DPH  
     
PET láhve (cena dle litrů)
1,5 l 3,80 Kč bez DPH / 1 litr (3 litry = 11,4 Kč)
2 l 3 Kč bez DPH / 1 litr (2 litry = 5 Kč)

Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku

383 kJ/ 91 kcal

<0,1 g

<0,1 g

4,5 g

1,8 g

11,8 g

16,5 g

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz