Když se řekne kvašená zelenina, v našich zeměpisných šířkách si většinou vzpomeneme na nakládané zelí.
Konzervovat kvašením lze ale i jiné druhy zeleniny. Důležitým faktorem pro žádoucí mléčné kvašení je dostatečné množství cukru obsaženého v nakládané plodině. Doporučují se především tvrdší druhy zeleniny, protože proces kvašení jejich hmotu změkčí. Dá se tak zužitkovat například ředkev (daikon), cibule, mrkev, kedlubna, křen, okurky, zázvor, lilek, řepa a samozřejmě zelí.
Abyste mohli mít výrobky z této kategorie (s dostupností "do 5/10 dnů na skladě") co nejdříve, objednávejte prosím nejlépe v pondělí nebo ve čtvrtek do 12 h.
Děkujeme za pochopení.
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |