Javorový sirup je přírodní sladidlo získávané z koncentrované javorové mízy, bez dalších chemických vstupů. Bohatý zdroj vitamínů skupiny B, hořčíku, vápníku, zinku a železa.
Použití
Alternativa k bílému cukru - do čaje, zmrzlinových a ovocných pohárů, dezertů, krémů, těst, na palačinky a lívance, do ovesné kaše, ale i do marinád. Upečte si s ním například chutné mrkvové sušenky nebo koláč z červené řepy podle našeho receptu.
V létě jako osvěžení - v 200 ml hrnečku smícháme podle chuti javorový sirup, šťávu z citronu a zalijeme studenou vodou, můžeme přidat i led
Vhodný při chřipkách a nachlazení - v 200 ml hrnečku smícháme podle chuti javorový sirup, šťávu z citronu a špetku kajenského pepře a zalijeme vroucí vodou.
Složení
100% javorový sirup BIO Grade A
Nevystavovat přímému slunečnímu záření. Po otevření uchovávat v chladu do 10°C.
Země původu
Kanada
Co jste o javorovém sirupu možná ještě nevěděli
pouhých 60 ml javorového sirupu obsahuje:
100% z potřebné denní dávky manganu, který je důležitý pro pevné a zdravé kosti a také pro správou fuknci mozku a nervového systému
10 až 38% z potřebné denní dávky antioxidantů (to je více než v jablku, banánu nebo brokolici), antioxidanty podporují imunitní systém a snižují riziko nemocí
5% z potřebné denní dávky vápníku a draslíku, které zvyšují pevnost kostí a snižují krevní tlak
4% z potřebné denní dávky hořčíku, který je nezbytný pro uvolnění a fungování svalů, regeneraci a snižuje míru únavy a vyčerpání
37% z potřebné denní dávky riboflavinu (také známý jako vitamin B2), který chrání buňky a dodává tělu potřebnou energii
11% z potřebné denní dávky zinku, který podporuje imunitní systém a udržuje hladinu cukru v krvi
Glykemický index (GI) javorového sirupu = 54 (v porovnání s třtinovým cukrem, jehož glykemický index je 58). Javorový sirup je tedy vhodný pro všechny, kteří si hlídají příjem cukrů ve stravě. Glykemický index (GI) je údaj, který vyjadřuje s jakou rychlostí po požití konkrétní potraviny vzrůstá hladina krevního cukru.