Mrkvové sušenky s javorovým sirupem

Ingredience:

  • 1/3 hrnku mléka (kravské, sójové, mandlové…)
  • 1 lžíce mletého lněného semínka (vanilkové hrašky nebo kukuřičného škrobu)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/3 hrnku javorového sirupu
  • 1 hrnek nastrouhané mrkve
  • 1 a 3/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky skořice
  • 1 lžička mletého zázvoru
  • 1/2 lžičky muškátového oříšku
  • 1/2 hrnku kokosu
  • 1/2 hrnku nasekaných vlašských ořechů
  • 1 hrnek rozinek
  • špetka soli


Postup:

  1. Do větší mísy dáme sirup, lněné semínko, mléko, olej, mrkev a vše pečlivě promícháme. K tekuté směsi postupně přidáme všechny suché ingredience a spojíme v těsto.
  2. Ze vzniklé hmoty tvoříme lžící hromádky nebo placičky na plech, který jsme si vyložili pečícím papírem. Mezi jednotlivými sušenkami necháváme dostatečný prostor, protože v troubě ještě zvětší svůj objem.
  3. Pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C, cca 14 - 16 minut, dokud nejsou kraje krásně nazlátlé.
  4. Vytáhneme z trouby a necháme ještě asi 10 minut chladnout na plechu.

Do mrkvových sušenek doporučujeme:

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz