Koláč z červené řepy s čokoládovým krémem

Ingredience:

na těsto:

  • 2 hrnky nahrubo nastrouhané řepy (předem uvařené)
  • 1 hrnek hrubé + polohrubé mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/2 hrnku javorového sirupu
  • 5 lžiček karobu
  • 1 lžička mleté skořice
  • 1 lžička rumu
  • 50 g drcených kakaových bobů
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 3 celá vejce
  • špetka soli
  • pekanové ořechy na posypání


na krém:

  • 1 čokoláda na vaření
  • 200 ml zakysané smetany/sójového jogurtu
     

Postup:

  1. V misce smícháme mouku, karob, skořici a špetku soli s práškem do pečiva.
  2. Do druhé mísy si dáme nastrouhanou řepu, vajíčka, javorový sirup, olej, rum a propracujeme.
  3. K tekuté směsi postupně přimícháme suché ingredience a nakonec přimícháme kakaové boby.
  4. Těsto by nemělo být moc řídké ani husté. Konzistenci můžeme upravit přidáním vody (rostlinného mléka), případně zahustit moukou.
  5. Hotové těsto nalijeme do tukem vymazané a kokosem vysypané formy.
  6. Pečeme v předem předehřáté troubě na 200°C asi 30 minut. Pomocí špejle zkusíme, jestli je těsto upečené.
  7. Vychladlý koláč zdobíme krémem, který si připravíme z čokolády a zakysané smetany (sójového jogurtu). Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a přidáme k ní zakysanou smetanu (sójový jogurt).

Do koláče z červené řepy s čokoládovým krémem doporučujeme:

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz