Javorový sirup je přírodní sladidlo získávané z koncentrované javorové mízy, bez dalších chemických vstupů. Bohatý zdroj vitamínů skupiny B, hořčíku, vápníku, zinku a železa.
Použití
Alternativa k bílému cukru - do čaje, zmrzlinových a ovocných pohárů, dezertů, krémů, těst, na palačinky a lívance, do ovesné kaše, ale i do marinád. Upečte si s ním například chutné mrkvové sušenky nebo koláč z červené řepy podle našeho receptu.
V létě jako osvěžení - v 200 ml hrnečku smícháme podle chuti javorový sirup, šťávu z citronu a zalijeme studenou vodou, můžeme přidat i led
Vhodný při chřipkách a nachlazení - v 200 ml hrnečku smícháme podle chuti javorový sirup, šťávu z citronu a špetku kajenského pepře a zalijeme vroucí vodou.
Složení
100% javorový sirup BIO Grade A
Nevystavovat přímemu slunečnímu záření. Po otevření uchovávat v chladu do 10°C.
Země původu
Kanada
Co jste o javorovém sirupu možná ještě nevěděli
pouhých 60 ml javorového sirupu obsahuje:
100% z potřebné denní dávky manganu, který je důležitý pro pevné a zdravé kosti a také pro správou fuknci mozku a nervového systému
10 až 38% z potřebné denní dávky antioxidantů (to je více než v jablku, banánu nebo brokolici), antioxidanty podporují imunitní systém a snižují riziko nemocí
5% z potřebné denní dávky vápníku a draslíku, které zvyšují pevnost kostí a snižují krevní tlak
4% z potřebné denní dávky hořčíku, který je nezbytný pro uvolnění a fungování svalů, regeneraci a snižuje míru únavy a vyčerpání
37% z potřebné denní dávky riboflavinu (také známý jako vitamin B2), který chrání buňky a dodává tělu potřebnou energii
11% z potřebné denní dávky zinku, který podporuje imunitní systém a udržuje hladinu cukru v krvi
Glykemický index (GI) javorového sirupu = 54 (v porovnání s třtinovým cukrem, jehož glykemický index je 58). Javorový sirup je tedy vhodný pro všechny, kteří si hlídají příjem cukrů ve stravě, dokonce pro diabetiky. Glykemický index (GI) je údaj, který vyjadřuje s jakou rychlostí po požití konkrétní potraviny vzrůstá hladina krevního cukru.