Mrkvový koláč ze zdravějších surovin

Rychlý mrkvový koláč, který stihnete připravit za hodinku? Vyzkoušejte luxusní mrkvový koláč podle našeho receptu. Přidali jsme do něj obilný slad místo cukru a bílou mouku nahradili špaldovou. 

Luxusní mrkvový koláč ze špaldové mouky a obilného sladu.Ingredience:

  • 10 dkg sladu (ječmenného, rýžového, kukuřičného...)
  • 20 dkg nastrouhané mrkve
  • 20 dkg mouky (celozrnné, pohankové, špaldové…)
  • 1 nastrouhané jablko
  • 3 lžíce oleje
  • 8 lžic rostlinného mléka
  • 2 čajové lžičky skořice
  • 1 prášek do pečiva
  • 3 lžíce vanilkové hrašky


Postup:

  1. Ve větší míse si smícháme mouku, vanilkovou hrašku, skořici a kypřící prášek.

  2. Přidáme mrkev, nastrouhané jablko, mléko, slad a nakonec olej.

  3. Všechny suroviny propracujeme a nalijeme do předem vymazané a vysypané kulaté koláčové formy.

  4. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 20 minut.

Do mrkvového koláče doporučujeme:

Máte dotaz k receptu na mrkvový koláč?

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz