Mini mazance s javorovým sirupem

Luxusně nadýchaný mazanec už tradičně patří k Velikonocům. Už jste ale zkusili upéct jeho menší verzi, tzv. mini mazance z rostlinného mléka a javorového sirupu? Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, jak si je doma připravit.

Luxusně nadýchané mazance v mini verzi

Ingredience:

  • 20 g kvasnic
  • 200 ml rostlinného mléka
  • 3 polévkové lžíce citronové šťávy
  • 130 ml javorového sirupu (+1 čajová lžička na kvásek)
  • 60 g oleje
  • 500 ml hladké špaldové mouky (+1 lžíce na kvásek)
  • 80 g rozinek
  • 80 g mandlových lupínků
  • mandlové lupínky na posypání
  • javorový sirup na potření

Postup:

  1. Kvasnice rozdrobíme do misky, přidáme čajovou lžičku javorového sirupu, 1 lžíci hladké
    mouky a 50 ml vlažného mléka. Vše smícháme a necháme vzejít kvásek, který bude kynout
    asi 15 minut.

  2. Ke kvásku přidáme 150 ml mléka, 3 polévkové lžíce citronové šťávy, 130 ml javorového sirupu a 60 g oleje. Celou směs promícháme a přimícháme hladkou špaldovou mouku. Vypracujeme těsto, do kterého přidáme rozinky a mandlové lupínky.

  3. Těsto necháme 1,5 hodiny kynout.

  4. Vykynuté těsto rozdělíme na 12 kousků, ze kterých vytvoříme bochánky, které dáme na pečící papír.

  5. Bochánky potřeme javorovým sirupem a posypeme mandlovými lupínky. Necháme ještě 20-30 minut kynout a poté pečeme v předem předehřáté troubě na 180°C asi 20 minut.

Do mini mazanců doporučujeme:

Máte dotaz k receptu nebo surovinám mazance?

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz