Banánové lívanečky s rýžovým sirupem

Ingredience:

  • 2 zralé banány
  • 1/2 šálku ovesné mouky (můžete použít rozmixované ovesné vločky)
  • 1/4 šálku rostlinného mléka (například od THE BRIDGE)
  • 1 lžíce rýžového sirupu BIO
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu (volitelně)
  • špetka soli
  • řepkový olej BIO na smažení

Postup:

Banány oloupejte a vidličkou je ve větší míse rozmačkejte na kaši.

Přidejte ovesnou mouku, rostlinné mléko, rýžový sirup BIO, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a špetku soli. Vše důkladně promíchejte, dokud nevznikne hladké těsto.

Na pánvi rozehřejte pár kapek řepkového oleje.

Lžící nalijte na pánev těsto a tvarujte malé lívanečky. Smažte je 2-3 minuty z každé strany, dokud nebudou zlatavé.

Hotové lívanečky podávejte s rýžovým sirupem BIO nebo s javorovým sirupem BIO, ovocem nebo jogurtem podle chuti.

Tento recept je skvělý pro rychlou a zdravou snídani nebo svačinu. Rýžový sirup BIO dodá lívanečkům jemnou sladkost a je ideální alternativou k jiným sladidlům.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz