Sušenky s rýžovým sladem

Sušenky s rýžovým sladem jsou zdravější alternativou k tradičním sladkým sušenkám, protože rýžový slad je získáván fermentací rýže a obsahuje pouze přírodní sladidla. Díky rýžovému sladu mají nižší glykemický index a jsou vhodné pro osoby, které si hlídají hladinu cukru v krvi.

Ingredience:

  • 200 g ovesných vloček
  • 100 g celozrnné pšeničné mouky
  • 50 g mandlí (nasekané)
  • 50 g sušeného ovoce (např. rozinky) nebo hořké čokolády
  • 2 lžíce rýžového sladu
  • 1/2 lžičky vanilkového extraktu
  • 1/4 lžičky skořice
  • 1/4 lžičky soli
  • 50 g řepkového oleje BIO nebo kokosového oleje
  • 2-3 lžíce vody (dle potřeby)

Postup:

Předehřejte troubu na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

V míse smíchejte ovesné vločky, celozrnnou mouku, skořici a sůl. Přidejte sekané mandle a sušené ovoce.

V malé misce smíchejte rýžový slad, vanilkový extrakt a olej.

Spojte mokré a suché ingredience, a pokud je těsto příliš suché, přidejte trochu vody, aby se vytvořilo lepivé těsto. Z těsta tvarujte malé kuličky a položte je na plech. Poté je lehce zmáčkněte vidličkou, aby vznikly sušenky.

Pečte v troubě 10-15 minut, dokud nebudou sušenky zlatavé.

Po upečení nechte sušenky vychladnout.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz