Rýže natural nebyla zbavena povrchové vrstvy. Díky tomu jsou v ní zachovány všechny důležité živiny - vláknina, minerální látky a vitamíny. Jelikož není jinak upravená, říká se jí také rýže celozrnná (někdy též hnědá, neloupaná). Rýže neobsahuje lepek. U rýže natural je potřeba počítat s delší dobou přípravy.
Kulatozrnná rýže se pěstuje především v Itálii, kde se používá k přípravě "rissota". Při vaření hojně vstřebává vodu a vytváří krémovou konzistenci.
Po uvaření zůstane uprostřed rýže pevné jádro a na povrchu bude zrnko krásně jemné.
Rýži propláchneme ve studené vodě a přibližně hodinu vaříme v tlakovém hrnci. V poměru 1,5-2:1 (voda:rýže).
rýže natural krátká BIO
Uchovávat v suchu
zemědělská produkce EU
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |