Rýžový sirup se skvěle hodí i do slaných pokrmů, kde může dodat jemně sladkou chuť a vyvážit kořeněné nebo slané ingredience. Vyzkoušejte recept na pikantní glazuru na pečeném tofu s rýžovým sirupem BIO.
Postup:
Tofu jemně osušte papírovými utěrkami, abyste odstranili přebytečnou vodu. Poté tofu nakrájejte na kostičky nebo plátky.
Předehřejte troubu na 200 °C a vyložte plech pečicím papírem.
V malé misce smíchejte rýžový sirup, sójovou omáčku, sezamový olej, rýžový ocet, zázvor, česnek a kajenský pepř. Tuto směs dobře promíchejte. Tofu kousky vložte do misky s připravenou marinádou a jemně promíchejte, aby se tofu obalilo. Nechte marinovat alespoň 15-20 minut, ideálně však 1 hodinu.
Poté tofu přeneste na plech a pečte v troubě 25-30 minut, občas tofu otočte, aby se rovnoměrně propeklo a získalo zlatavou barvu.
Po upečení tofu posypte sezamem a případně i nakrájenou jarní cibulkou. Podávejte jako hlavní jídlo s rýží nebo zeleninou, nebo vyzkoušejte přidat do quinoa salátu.
Tipy:
Pokud máte rádi více pikantní jídlo, přidejte více kajenského pepře nebo chilli papričku.
Tofu můžete nahradit i tempehem nebo kuřecím masem.
Glazura s rýžovým sirupem skvěle vyváží sladkost, slanost a pikantnost a dodává tofu výbornou chuť.
Naše produkty
jsou z přírodních surovin | |
neobsahují GMO | |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
|
z velké části v BIO kvalitě |
|
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů | |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha | |
zasíláme i na Slovensko |
Vstupujete na stránku s prodejem alkoholu.
Pokračováním na tento web potvrzuji, že jsem starší 18 let.