Mungo fazole jsou malé zelené fazole, které pocházejí z Asie a jsou velmi oblíbené v různých kuchyních světa, zejména pak v Indii, Číně a Thajsku. Můžou se použít jako základ pro polévky, kari, saláty nebo se dají naklíčit a přidat do různých pokrmů. Mungo fazole jsou také známé díky tomu, že jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a vitamíny. Mungo fazole jsou skvělým zdrojem rostlinných bílkovin. Pomáhají při regeneraci svalů a podpoře imunitního systému. Mají nízký glykemický index a jsou vhodné pro všechny, kteří si hlídají hladinu cukru v krvi. Obsahují vitamíny B a minerály jako železo, hořčík a zinek, které jsou důležité pro metabolismus a celkové zdraví.
Fazole je potřeba před použitím namočit alespoň na 2 hodiny (ideálně přes noc) do vody. Při jejich vaření použijte vždy čerstvou vodu, abyste předešli nadýmaní. Mungo fazole je dobré solit až úplně na konci vaření. Pokud je osolíte příliš brzy, může se zpomalit jejich vaření a zůstanou tvrdší. Nejlepší je počkat, až budou fazole měkké, a teprve potom je podle chuti osolit. Tímto způsobem si fazole zachovají svou optimální strukturu a chuť.
fazole mungo BIO
Zemědělská produkce mimo EU
Minimální odběr 500 g
1453 kJ/347 kcal
2,4 g
0,4 g
44,2 g
3,4 g
20,1 g
0,005 g
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |
Vstupujete na stránku s prodejem alkoholu.
Pokračováním na tento web potvrzuji, že jsem starší 18 let.