Lepek pšeničný CZ volně kg

Lepek pšeničný CZ volně kg
Není skladem
438
Ostatní
0,3 kg
původně 0,00 Kč
134,78 Kč bez DPH
150,95 Kč
vč. DPH

Zboží není skladem.

Popis Popis

Popis

Lepek také nazývaný gluten je rostlinná bílkovina, která se vyskytuje v pšenici a příbuzných obilovinách. Jedná se o jemný nažloutlý prášek, který vznikne oddělením škrobů z pšeničné mouky. Lepek obvykle obsahuje 70% - 80% bílkovin, a je tedy velmi kvalitní náhražkou masa a živočišných produktů. Jde o důležitou součást tradiční evropské kuchyně, kvalitou a množstvím lepku (obvykle je udáváno, že čím více lepku a méně škrobu, tím lepší mouka) je dána kvalita pšeničné mouky a kvalita těsta z ní vytvořeného. Dobrý lepek dává těstu pružnost a gumovost, která se projeví i na výsledném pečivu.

Použití

  • K výrobě rostlinného "masa" tzv. seitanu, do mouky za účelem zlepšení kvality těsta (především při přípravě pečiva, baget, pizzy), do zeleninových karbanátků, nákypů (za účelem lepšího spojení těsta)  

Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku

1600 kJ/383 kcal

3,8 g

0,7 g

13,3 g

4,1 g

70,3 g

0,042 g

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz