Popis
Kukicha BIO
- lahodně jemný, zklidňující pražený čaj hřejivě hnědé barvy, s bohatým aroma
- vyrábí se z větviček, zbytků stonků a lístků, které zůstaly po sklizni čaje Sencha
- obsahuje pouze desetinu kofeinu v porovnání s čajem Sencha, může se tedy popíjet v průběhu celého dne a je vhodný také pro děti
- větvičky se spaří a suší, uloží a teprve poté praží
- známý jako tzv. „tříletý čaj“ - větvičky, stonky a lístky používané k výrobě tohoto čaje byly na rostlině po dobu minimálně tří let (= menší obsah kofeinu)
Návod na přípravu čajů Kukicha a Hojicha
Kukicha BIO a Hojicha BIO patří mezi japonské čaje, které jsou nejjednodušší na přípravu. Tyto pražené čaje je možné také povařit.
- pro přípravu dvou šálků nasypeme do čajové konvičky dvě čajové lžičky čaje (nebo
i více, podle naší chuti) a zalijeme 300 ml vroucí vody
- necháme louhovat 2 minuty (případně 3 – 5 minut pro silnější chuť čaje) a scedíme
- čaj si můžeme vychutnat horký ale i vychlazený