Jablečný koláč se sirupem

Ingredience:

  • 6-8 středně velkých jablek
  • hrst rozinek
  • 1 lžička skořice
  • 3 hrnky hladké mouky
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1/3 hrnku pšeničného nebo rýžového sirupu
  • 1,5 hrnku vody
  • 1/2 sáčku kypřícího prášku


Postup:

  1. Jablka nakrájíme na plátky a ty vyskládáme na pečícím papírem vyložený plech. Přidáme rozinky a mletou skořicí.
  2. Z mouky, kypřícího prášku, oleje, vody a sirupu vymícháme řídké těsto, které nalijeme na jablka.
  3. Pečeme v předem předehřáté troubě na 170°C cca půl hodiny (dokud není povrch narůžovělý a pevný).
  4. Po upečení překlopíme koláč na druhý plech a opatrně sloupneme pečící papír.
  5. Hotový jablečný koláč můžeme ozdobit strouhanými ořechy nebo kokosem.

Do jablečného koláče doporučujeme:

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz