Udělat si po ránu čerstvě upečenou granolu zní docela nereálně, že? S tímto receptem jí přitom můžete mít klidně každý den! Jelikož se jedná o malou porci, dělá se na pánvi nikoliv v troubě. Za 3-4 minutky máte hotovo a chutná opravdu výborně. Navíc je krásně křupavá.
Recept je na granolu oříškovou, ale můžete si ho upravit podle sebe: vynechat oříšky, přidat koření jako je třeba kardamom nebo skořice, vmíchat čokoládu (to ale až do hotové granoly, jinak by se připálila).
Kokosový olej a pšeničný sirup dejte rozpustit do pánve (ideálně s nepřilnavým povrchem). Přidejte ovesné vločky, nakrájené oříšky a špetku soli.
Míchejte 3-4 minuty. Nechte vločky chvilku opékat a pak teprve promíchejte. Budou tak mít pěknou barvičku.
Možná budete mít nutkání dělat granolu ještě déle, protože směs bude taková měkká. Nemusíte se ale bát, po chvilce chladnutí ztvrdne a bude křupavá. (V případě čokoládové granoly přidejte v tuto chvíli hořké kakao a krátce promíchejte. Poté ihned sundejte z pánve).
Nyní granolu rozložte na pečící papír a nechte vychladnout. Stačí chvilka, jen aby byla pěkně křupavá.
S bílým nebo řeckým jogurtem (když dáte řecký, hned máte snídani s vysokým obsahem bílkovin).
Banán nakrájejte na kolečka, potřete arašídovým nebo jiným ořechovým máslem, posypte granolou a máte skvělou svačinku.
Jaké vločky použít?
V receptu jsou použity klasické vločky, nikoliv jemné.
Obměny:
Přidejte oblíbené oříšky, mletou skořici, kardamom nebo do již hotové granoly vmíchejte nadrobno nakrájenou čokoládu.
Naše produkty
jsou z přírodních surovin | |
neobsahují GMO | |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
|
z velké části v BIO kvalitě |
|
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů | |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha | |
zasíláme i na Slovensko |
Vstupujete na stránku s prodejem alkoholu.
Pokračováním na tento web potvrzuji, že jsem starší 18 let.