Fazolová polévka

Ingredience:

  • 100 g mungo fazolí
  • 100 g velké bílé fazole
  • 100 g černé fazole
  • 1 velká cibule
  • 2 mrkve nakrájené na kostičky
  • ½ červené papriky nakrájené na kostičky
  • 2 brambory nakrájené na kostičky
  • 2 stroužky česneku
  • 1 l zeleninového vývaru nebo vody
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 1 lžička mleté papriky
  • 1 lžička kmínu
  • sůl a pepř podle chuti
  • čerstvé bylinky (např. petržel nebo pažitku) na ozdobu

Postup:

Fazole namočte přes noc do vody. Druhý den slijte vodu, fazole propláchněte a uvařte v čisté vodě do změknutí.

Na pánvi rozehřejte olej. Přidejte nakrájenou cibuli a restujte do zlatova. Přidejte nakrájenou mrkev, brambory a čerstvou papriku. Vše společně osmahněte. K zelenině přidejte nasekaný česnek, kmín a sušenou papriku. Krátce smažte, ale dejte pozor, aby se paprika nespálila a nezhořkla.

Přidejte zeleninový vývar a vařte, dokud zelenina nezměkne (cca 15-20 minut).

Jakmile budou fazole a zelenina měkké, slijte vodu z fazolí a přidejte je všechny do hrnce se zeleninou. Dobře promíchejte a podle potřeby dosolte a opepřete.

Pokud je polévka příliš hustá, přidejte trochu více vývaru nebo vody.

Polévku vařte ještě asi 10-15 minut, aby se všechny chutě spojily dohromady.

Na závěr můžete polévku dochutit čerstvými bylinkami, jako je petržel nebo pažitka. Podávejte s čerstvým pečivem.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz