Dýňová polévka s uzeným tofu

Ingredience: 

  • 2 lžíce řepkového oleje

  • ‌lžíce másla (volitelné, případně možné nahradit lžící řepkového oleje)

  • ‌1 najemno nakrájená cibule

  • ‌1 středně velká dýně hokkaido

  • ‌kousek pórku

  • ‌1 stroužek česneku

  • ‌700 ml zeleninového vývaru

  • ‌několik kapek sójové omáčky

  • ‌sůl a pepř

  • ‌sójová smetana podle chuti

  • uzené tofu

  • ‌petrželka a pórek na ozdobení

  • ‌chlebové krutony

  • ‌chilli, zázvor (pro pikantnější chuť)

Postup přípravy

1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a osmahneme cibulku.

2. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme očištěnou na kostky nakrájenou dýni, pokrájený pórek, prolisovaný stroužek česneku a opékáme přibližně 5 minut.

3. Základ polévky zalijeme vývarem, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme cca 30-35 minut do změknutí dýně.

4. Hrnec odstavíme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému.

5. Polévku dochutíme několika kapkami sójové omáčky, pepřem, případně ještě solí a podle chuti zjemníme rostlinnou smetanou. Zamícháme a můžeme servírovat. Podáváme s najemno nakrájeným pórkem, kostičkami uzeného tofu, chlebovými krutony a petrželkou.

TIP: Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat chilli nebo zázvor.

Dobrou chuť.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz