2 lžíce řepkového oleje
lžíce másla (volitelné, případně možné nahradit lžící řepkového oleje)
1 najemno nakrájená cibule
1 středně velká dýně hokkaido
kousek pórku
1 stroužek česneku
700 ml zeleninového vývaru
několik kapek sójové omáčky
sůl a pepř
sójová smetana podle chuti
petrželka a pórek na ozdobení
chlebové krutony
chilli, zázvor (pro pikantnější chuť)
1. Ve středně velkém hrnci rozehřejeme olej, přidáme máslo a osmahneme cibulku.
2. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme očištěnou na kostky nakrájenou dýni, pokrájený pórek, prolisovaný stroužek česneku a opékáme přibližně 5 minut.
3. Základ polévky zalijeme vývarem, hrnec přiklopíme pokličkou a vaříme cca 30-35 minut do změknutí dýně.
4. Hrnec odstavíme a polévku rozmixujeme tyčovým mixérem do jemného krému.
5. Polévku dochutíme několika kapkami sójové omáčky, pepřem, případně ještě solí a podle chuti zjemníme rostlinnou smetanou. Zamícháme a můžeme servírovat. Podáváme s najemno nakrájeným pórkem, kostičkami uzeného tofu, chlebovými krutony a petrželkou.
TIP: Pokud máte rádi pikantnější chuť, můžete přidat chilli nebo zázvor.
Dobrou chuť.
Naše produkty
jsou z přírodních surovin | |
neobsahují GMO | |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
|
z velké části v BIO kvalitě |
|
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů | |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha | |
zasíláme i na Slovensko |
Vstupujete na stránku s prodejem alkoholu.
Pokračováním na tento web potvrzuji, že jsem starší 18 let.