Amarantový pudink

Amarant je dost opomíjený, a to je škoda. Dá se z něj připravit tolik skvělých receptů. Třeba tenhle pudink.

Jelikož ráno nestíhám připravovat nějaké složité snídaně, připravuju si je většinou večer předtím. Tenhle pudink se dá uvařit dopředu, rozdělit do skleniček a máte na několik dnů vystaráno. Podle chuti pak můžete přidat ovoce, kakao, granolu, skořici… cokoliv na co zrovna budete mít chuť.

Suroviny

  • 105 g amarantu (v suchém stavu)
  • voda
  • 110-130 ml kravského nebo rostlinného mléka
  • 3 lžíce pšeničného sirupu
  • Na ozdobu: lesní ovoce, banán, granola, oříšky…

Postup

Amarant nejdříve propláchněte vodou. Poté ho dejte do malého hrnce a zalijte dvojnásobným množstvím vody (asi 250 ml). Vařte na střední teplotu 30 minut. Občas promíchejte. Kdyby se voda vyvařila, ještě trochu přilijte. Ve výsledku budete mít hustou kaši.

Do ještě horkého amarantu vmíchejte pšeničný sirup, zalijte mlékem a rozmixujte.

Podávejte teplý nebo studený ozdobený ovocem, granolou nebo oříšky.

Obměny

Přidejte hořké kakao, ozdobte banánem a kousky hořké čokolády.

Podávejte se skořicí a jablkem.

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz