uvedená cena je za 1 kg
Lepek také nazývaný gluten je rostlinná bílkovina, která se vyskytuje v pšenici a příbuzných obilovinách. Jedná se o jemný nažloutlý prášek, který vznikne oddělením škrobů z pšeničné mouky. Lepek obvykle obsahuje 70% - 80% bílkovin, a je tedy velmi kvalitní náhražkou masa a živočišných produktů. Jde o důležitou součást tradiční evropské kuchyně, kvalitou a množstvím lepku (obvykle je udáváno, že čím více lepku a méně škrobu, tím lepší mouka) je dána kvalita pšeničné mouky a kvalita těsta z ní vytvořeného. Dobrý lepek dává těstu pružnost a gumovost, která se projeví i na výsledném pečivu.
1732 kJ/408 kcal
6,5 g
1,3 g
6,5 g
1,3 g
78 g
0,2 g
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |