Popis:
Kuzu je dřevnatá liána. Má svůj původ v Japonských horách. Kuzu se dělá z kořene.
Je lehce stravitelný, střeva ho lehce vstřebají. Je vhodný při nachlazení, střevních problémech,
vysokých horečkách. Kuzu je výborné zahušťovadlo, které nezmění chuť zahušťovaných jídel.
Např. polévek a omáček. Může se také použít do různých pudingů a dezertů.
Kuzu se při zahušťování smíchá s potřebným množstvím vody a vleje se do připravovaného
pokrmu. Nevaří se.
Můžeme z něj také připravit léčivý nápoj: dospělí- 1 lžíci rozmícháme v hrnku studené vody.
Po rozmíchání dáme cca 1 lžíčku umepasty a přivedeme do varu a ochutíme cca 2 kapky sojové omáčky.
Po dosáhnutí varu vypneme.
Nápoj se pije teplý (1 -2 denně).
Děti ho můžou také, ale v poloviční dávce.
Naše produkty:
|
S výběrem poradí: |
![]() |
Martina Michlová |