Červená čočka je oblíbená pro rychlou přípravu bez namáčení a její dobrou stravitelnost v porovnání s jinými luštěninami. Je zbavená slupky, takže nenadýmá. Červená čočka je důležitým zdrojem bílkovin, ale také vitaminů a minerálů. Kromě vápníku, selenu, zinku, draslíku, hořčíku, manganu a fosforu obsahuje významné množství železa. Proto by tato luštěnina neměla chybět v jídelníčku osob trpících chudokrevností. Je vhodná pro děti, těhotné ženy i kojící maminky. U těhotných žen zmírňuje nevolnosti. Prospěšná je však také pro maminky a malé děti. U dětí od 9. měsíce věku může být červená čočka podávána jako zdroj bílkovin.
Červená čočka je charakteristiká svou kašovitou konzistencí.
Do polévek (také krémových), omáček, karbanátků, pomazánek, salátů; jako příloha k zeleninovým pokrmům; k zahuštění polévek omáček...
červená čočka loupaná půlená BIO
zemědělská produkce mimo EU
1495 kJ/357 kcal
1 g
0
32 g
0 g
27 g
0,01 g
Naše produkty
![]() |
jsou z přírodních surovin |
![]() |
neobsahují GMO |
![]() |
zašleme zdarma od 2 000 Kč (pouze ČR) |
![]() |
z velké části v BIO kvalitě |
![]() |
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů |
![]() |
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha |
![]() |
zasíláme i na Slovensko |