Yamato shoyu 300 ml

Yamato shoyu 300 ml
Skladem
90
19
MITOKU Co.
původně 0,00 Kč
55,96 Kč bez DPH
62,68 Kč
vč. DPH
ks
Popis Popis

Popis

Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.

Postup výroby

Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.

Použití

Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.

Složení

sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)

Alergeny: sója, lepek (obsah lepku<10ppm)

Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření.

Země původu

Japonsko

Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku

267 kJ/63 kcal

0,7 g

0,3 g

2,6 g

2,3 g

10,4 g

7,9 g

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz