Yamato shoyu 1 l

Yamato shoyu 1 l
Skladem
90
18
MITOKU Co.
původně 0,00 Kč
163,49 Kč bez DPH
183,11 Kč
vč. DPH
ks
Popis Popis

Popis

Yamato shoyu vyrábí rodina Yamato v Kanazawě již po několik generací tradičním způsobem - fermentací. Neobsahuje přidané glutamáty ani žádné chemické příměsi a barviva. Narozdíl od ostatních výrobců využívá firma Mitoku k výrobě sójové omáčky pouze celé sójové boby, které si zachovávají veškeré důležité výživové hodnoty. Omáčka musí sice déle fermentovat, ale výsledkem je kvalitní shoyu plná chuti. Shoyu se doporučuje používat k finálnímu dochucení pokrmu, nicméně na kvalitě neztratí ani pokud ji přídáte již během vaření.

Postup výroby

Směs sójových bobů, pšenice, mořské soli a vody prochází několika měsíčním procesem přírodního kvašení působením fermentačního činidla (Aspergillus oryzae). Zrající směs se nazývá muromi. Tento proces probíhá v přírodních podmínkách při teplotách dle ročních období. Po skončení fermentačního období se z muromi lisuje sójová omáčka. Nakonec se omáčka jednu hodinu pasteruje při teplotě 80°C.

Použití

Připravte si směs na topinky, dochucenou sójovou omáčkou yamato.

Složení

sójové boby, voda, pšenice, mořská sůl, koji (Aspergillus oryzae)

Alergeny: sója, lepek (obsah lepku<10ppm)

Uchovávat v chladu a temnu, nevystavovat přímému slunečnímu záření.

Země původu

Japonsko

Výživové údaje na 100 g nebo 100 ml výrobku

267 kJ/63 kcal

0,7 g

0,3 g

2,6 g

2,3 g

10,4 g

7,9 g

Kontaktní formulář

Informace o ochraně osobních údajů

Zpráva bude odeslána na náš e-mail, odpovíme Vám nejpozději do 2 pracovních dnů. Většinou to ale bývá do pár hodin.

Naše produkty

jsou z přírodních surovin
neobsahují GMO
zašleme zdarma
od 2 000 Kč
(pouze ČR)
z velké části
v BIO kvalitě
nejkvalitnější sojové omáčky bez glutamátů
s možností rozvozu na trase Dobruška - Praha
zasíláme i na Slovensko

Potřebujete poradit?

Vendula Krahulcová

Poslat dotaz